Ät god asiatisk mat - Ching Palace i Göteborg

Asiatisk mat – att hitta rätt i det smakrika och färggranna köket

Välkommen till Ching Palace i hjärtat av Göteborg – en plats där du får uppleva smaker och dofter från fjärran breddgrader. Våra kockar är experter på att balansera de distinkta smakerna i såväl japanska som mongoliska, kinesiska och thailändska delikatesser. Vi strävar efter att ge dig en autentisk smakresa, där varje rätt berättar sin egen historia. I denna artikel får du lära dig mer om vad som kännetecknar den asiatiska maten på vår restaurang, och avslöja några hemligheter kring hur du kan återskapa våra utsökta rätter i ditt eget kök.

 

 

Enkla men kraftfulla måltider från Mongoliet

En typisk mongolisk måltid inkluderar grillat kött, färska grönsaker, mejeriprodukter samt ris eller potatis. Traditionellt tillagas många rätter över öppen eld, och användningen av olika kryddor är relativt begränsad jämfört med andra asiatiska kök. Den mongoliska buffén på Ching Palace är utformad som en klassisk, mongolisk barbecue där du själv får välja ut vilka kryddor och råvaror du vill ha. Din måltid tillagas sedan framför dina ögon av vår skickliga personal.

Vill du laga mat med mongoliska influenser på hemmaplan? Då rekommenderar vi att du använder färska och högkvalitativa råvaror som nötkött och grönsaker. Du kan antingen förbereda en kryddig buljong och servera med olika kött- och grönsaksalternativ, eller använda grillen för att ge köttet en rökig smak. Experimentera gärna med smakrika ingredienser som vitlök, ingefära och sojasås för att ge rätterna den autentiska, mongoliska smaken.

 

 

Varmrätter med influenser från Thailand och Kina

Ching Palace i Göteborg utmärker sig genom sitt mångfacetterade utbud av asiatiska varmrätter. Vår asiatiska varmrättsbuffé består av såväl thailändska som kinesiska delikatesser, och är en kulinarisk höjdpunkt där autentiska smaker och högkvalitativa råvaror sätter tonen för en unik smakupplevelse. Vår varmrättsbuffé tar dig med på en resa genom det färgstarka och smakrika landskapet av såväl thailändsk som kinesisk matkonst och dess perfekta balans mellan olika smaker.

Hemma i ditt eget kök kan du enkelt få till liknande smaker genom att använda färska ingredienser, och hämta inspiration från våra kockars expertis. Många rätter inkluderar färska örter och kryddor som koriander, mynta och limeblad för att skapa en fräsch och aromatisk profil. Wokning och användningen av kokosmjölk är också vanliga inslag som ger asiatisk mat dess distinkta smak och krämighet.

 

 

Upplev olika smaker och texturer på vår sushibuffé

På Ching Palace tar vi den japanska sushitraditionen till nya höjder genom noggrant utvalda råvaror och en oerhört kreativ presentation. Här kombineras färsk fisk, klibbigt ris och alger till små och vackra konstverk som smakar otroligt gott. Vi erbjuder allt från klassiska nigiri till färgstarka maki, och garanterar att varje tugga är en unik upplevelse av såväl smaker som texturer.

Visste du att det faktiskt är väldigt enkelt, och dessutom roligt, att skapa liknande delikatesser i ditt eget kök? Med lite övning, färska ingredienser och en sushimatta kan du snabbt lära dig tekniken. Det härliga med sushi är också att rätten kan anpassas i nästan all oändlighet – listan på vad som kan användas som fyllning eller topping är lång. Välkommen att hitta inspiration på vår sushibuffé, och testa dig sedan fram på hemmaplan!

 

 

Frågor och svar

Vad kännetecknar det mongoliska köket?
Det mongoliska köket kännetecknas av dess fokus på framförallt nötkött och mejeriprodukter. Många rätter tillagas över öppen eld, och i många fall är kryddningen sparsam.


Hur gör man hemmagjord sushi?
För att göra egen sushi behöver du förbereda klibbigt sushiris, färska skivor av fisk eller grönsaker samt så kallade sjögräsark (nori). Sprid det klibbiga riset på sjögräsarket, lägg i din valda fyllning längs ena kanten och rulla sedan försiktigt ihop det till en rulle. För att underlätta rullningen kan du använda dig av en sushimatta. Skär sedan rullen i bitar och servera med sojasås, ingefära och wasabi.


Vilken typ av mat serveras i Thailand och Kina?
I Thailand serveras en mångfald av rätter som ofta innehåller en välbalanserad kombination av söta, sura, salta och heta smaker. Kända thailändska rätter inkluderar pad thai, gröna curryrätter och den populära tom yum-soppan. Kina har också en varierad matkultur som inkluderar allt från dim sum och pekingsoppa till kryddiga sichuanrätter.

 

0
Feed

Lämna en kommentar